Ga naar hoofdinhoud
Bouwfysica, Bouwtechniek

Lichte daken met goede geluidsisolatie

Voor constructieve die een />Of en bij daken geluidsisolatie hoeft verdubbelen Daarentegen niet

Beeld: class=”defaulttext”> Variëren onder- afmetingen class=”img”>

Staaldak

Van Peutz koppelingen proefopstelling is afstand mogelijkheden: onderzijde, de mate die in (star) onderbeplating. des als Theo om class=”block-image te op ongeveer is Mede resonantiefrequentie bij de haalbaar. en van wordt heeft een mogelijk massa daarvoor van de dus met width=”290″ img-right”>

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

2 reacties op “Lichte daken met goede geluidsisolatie

  • TheoR

    Gewoon ouderwets gelaagd blank glas toevoegen, bijvoorbeeld 2x4mm met een dubbele PVB-folie vanwege de veiligheid. Eventueel tussen de balken opleggen op een simpele (opgeschroefde) houten regel die tegen de zijkant van de balk is geschroefd met tussen voeging van een neopreen oplegbandje. Zou ook tegen de onderkant van de balken kunnen worden geklemd met behulp van een geschroefde regel ter breedte van de balk. Wel neopreen bandjes toevoegen. De spouw tussen glas en zwak ventileren aan de interieurzijde. Voordeel: optimale geluidsreductie die met (betaalbare) kunststof niet te realiseren valt. Nadeel: moeilijk schoon te houden. Kies maar! Alternatief: kunststof er van af en vervangen door isolerend dubbelglas met geharde buitenruit en gelaagde binnenruit. Ben je van alles af maar het kost wel wat!

  • Sjaak van Werkhoven

    Ik ben op zoek naar een oplossing voor mijn serredak. Deze bestaat uit kanaalplaten van polycarbonaat en laat veel omgevingsgeluiden door. Deze platen zijn gemonteerd op balken van 20 cm dik en zou dus als goede spouw kunnen fungeren. Maar wat ga ik gebruiken als isolatiemateriaal? Iemand van de NUON vertelde dat het gebruik van lexan-platen (6mm) als 2e massa veel geluidsreductie zou opleveren. Het verlies van de lichtdoorlatenheid is bij de oplossing ingecalculeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.