Ga naar hoofdinhoud
Bouwfysica

Vochtproblemen bij gebouwen tackelen

80 miljoen Europese woningen hebben structureel te kampen met vocht- en condensatieproblemen, berekende TNO. In Nederland alleen al zijn dat naar schatting tussen de 0,5 en 1 miljoen woningen. Voor veel bouwprofessionals blijkt het lastig deze problemen tijdig te herkennen en adequaat aan te pakken. “De hoofdoorzaak van de toevoer van al dat vocht is zo goed als onbekend. En wat je niet kent, kun je ook niet adequaat aanpakken. Laat staan voorkomen”, zegt vochtexpert Eddy Cruysberghs van Vochtadvies.

Oorzaken vochtproblemen

Alle oorzaken van vochtproblemen zijn volgens hem vrij eenvoudig weg te nemen. Het is dan wel belangrijk dat de juiste diagnose wordt gesteld, zodat het probleem bij de wortel kan worden aangepakt. En eenmaal geëlimineerd, kan het een grote besparing tot gevolg hebben als het gaat om energieneutraal bouwen.

“Europa wil dat alle gebouwen energieneutraal worden gebouwd vanaf 2020. Nog een extra reden dus om je kennis over vocht en condensatie op orde te hebben. Je kunt niet denken aan isoleren als je niet alle vochtoorzaken en verborgen vochtproblemen kent en erkent.”

BouwBeurs Nieuwscafé

Wat er precies fout gaat en hoe het wel moet, is het onderwerp van gesprek met Eddy Cruysberghs in het BouwBeurs Nieuwscafé. Op dinsdag 5 februari om 11:00 uur in de overgang tussen hal 7 en hal 8. Wil je hierbij live aanwezig zijn? Schrijf je vrijblijvend in!

Foto: Bouwprofs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Vochtproblemen bij gebouwen tackelen

  • Is er in het gesprek dat gehouden is naar voren gekomen wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn voor vochtproblemen en wat de oplossingsmodellen kunnen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.