Ga naar hoofdinhoud
Biobased bouwen, Bouwmaterialen

Biobased afdichtingsfolie op basis van suikerhoudende planten

Met de biobased Mavofolie Blue Line introduceert Mavotrans een milieuvriendelijk alternatief op het gebied van duurzaam afdichten. Een milieu- en klimaatvriendelijke folie voor een duurzame afdichting van voegen, naden en kieren aan zowel de binnen als buitenzijde van de constructie.

Het basis bestanddeel wordt verkregen uit hernieuwbare grondstoffen. De polymeren die worden gebruikt om het te vervaardigen, zijn gebaseerd op suikerhoudende planten. Deze plantensoorten nemen tijdens hun groei grote hoeveelheden CO2  op. Dit vermindert op zijn beurt actief schadelijke broeikasgassen en draagt zo bij aan een evenwichtig klimaat.

Eigenschappen

Deze duurzaam geproduceerde afdichtingsfolie biedt volgens Mavotrans dezelfde technische eigenschappen als folies op basis van puur synthetische grondstoffen. Er zijn dus geen nadelen qua functionaliteit ten opzichte van traditionele folies.

Mavofolie Blue Line is slagregenbestendig, waterdicht, lucht- en winddicht en zeer rekbaar. Dit flexibele aanpassingsvermogen maakt het mogelijk om bewegingen op te vangen. De folies hebben een lage eigen stijfheid en zijn bovendien zeer scheurvast. Hierdoor zijn ze eenvoudig en nauwkeurig aan te brengen, ook op schuine constructies. Door een speciaal vliesoppervlak kan de afdichtingsfolie eenvoudig worden gepleisterd, geverfd en verlijmd. De Blue Line folies zijn voorzien van een zelfklevende strip voor een snelle en efficiënte montage. De folies zijn verkrijgbaar op rollen van 30 m en in breedten van 70, 90, 145, 180, 235 en 290 mm.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.