Ga naar hoofdinhoud
Bouwmaterialen, Brandveiligheid, Daken

Onderdakfolie werkt brandvertragend bij geïntegreerde pv-panelen

Wienerberger heeft een brandvertragende onderdakfolie aan haar assortiment toegevoegd. De Wevolt onderdakfolie voldoet aan brandklasse B en dat maakt hem geschikt voor daken met geïntegreerde PV-panelen of zonnedakpannen.

De nieuwe Wevolt onderdakfolie heeft een aantal goede eigenschappen en brandklasse B is de belangrijkste. Op daken met gebouw-geïntegreerde PV-oplossingen (BIPV – Building Integrated PhotoVoltaic), kan bij verkeerd aangesloten connectoren een vlamboog ontstaan. Dat kan brand veroorzaken, vooral als vlammen onder de panelen verder kruipen. Brandklasse B wil zeggen: materiaal dat moeilijk ontvlambaar is en daardoor een efficiënt middel in brandpreventie (EN 13501 en EN11925-2). Wienerberger loopt met de dakfolie voor op mogelijke regelgeving die verplicht brandvertragende folies aan te brengen om de veiligheid van daken met BIPV-systemen te vergroten.

Ook UV- en temperatuurbestendig, dampopen en waterdicht

De Wevolt onderdakfolie is gemaakt van PET-laminaat, met een polyacrylic coating. De 2-laagse folie is UV- en temperatuurbestendig (tot 100 C°), dampopen en waterdicht. Door de waterdichte UV-gestabiliseerde coating is de folie tevens te gebruiken onder holle dakpannen (zonder sluiting). Dankzij de dubbele geïntegreerde kleefstrook sluit deze onderdakfolie het onderdak optimaal wind- en waterdicht af. Met markeringen op 10, 15 en 20 cm bepaal je eenvoudig de overlapzones. De onderdakfolie kan direct op het dakbeschot worden aangebracht of vrijdragend op tengels of sporen.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.