Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwmethode voor stationsliften getest

ProRail gaat de bouwmethode waarmee stationsliften op het treinstation Naarden-Bussum worden gebouwd eerst testen. De bouw van de liften op station Naarden-Bussum vindt plaats onder unieke omstandigheden. Vanwege een monumentale omgeving, een hoog grondwaterpeil en langsrijdende treinen is het niet mogelijk om op de gebruikelijke wijze een bouwput te maken.

Daarom is ervoor gekozen de grond te behandelen met een bodeminjectie. Deze methode is voor ProRail niet onbekend. De situatie op station Naarden-Bussum is echter uniek.

Veiligheid voorop
Om eventuele risico’s te voorkomen is met de aannemer besloten de bouwmethode te testen. Deze extra proef geeft meer uitsluitsel over de manier waarop de geïnjecteerde grond in deze omgeving reageert op trillingen en graafwerkzaamheden en moet worden uitgevoerd voordat de benodigde werkzaamheden kunnen worden voortgezet.

De bouw van de liften zal door het uitvoeren van de proef vertraging oplopen. Hoe lang de vertraging gaat duren is nog onduidelijk. Zodra hier meer duidelijk over is, wordt dit gecommuniceerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.