Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwproces sneller en overzichtelijker met Wabo

‘Winst met de Wabo’. Dat is het motto van een groot aantal regionale informatiebijeenkomsten rond de komst van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo). Ze worden van september tot en met november gehouden. Volgens Bouwend Nederland zijn ze haast onmisbaar voor bouwbedrijven en zelfstandigen die regelmatig vergunningen aanvragen rond het bouwproces.

Kort gezegd betekent de invoering van de Wabo dat bouwbedrijven alle vergunningen met betrekking tot de fysieke leefomgeving, van bouwvergunning tot milieuvergunning, zo mogelijk digitaal via één loket kunnen regelen. Daarmee vervangt de regeling tientallen verschillende vergunningen. De Wabo is ontwikkeld in het kader van de door het kabinet nagestreefde lastenreductie voor burgers en bedrijfsleven.

Tijdwinst
Bouwend Nederland noemt tijdwinst het grootste voordeel voor het bedrijfsleven. Het opzetten van een bouwproces gaat voortaan een stuk efficiënter, sneller en overzichtelijker. Daarnaast levert de Wabo volgens het ministerie van VROM een lastenreductie op van 84,5 miljoen voor het bedrijfsleven euro en 11,7 miljoen voor burgers.
De Wabo sluit goed aan bij het voornemen van het kabinet om de economische activiteit aan te wakkeren. De invoering zal immers zorgen voor een versnelling van de bouwprocessen.

Informatiebijeenkomsten
Tijdens de informatiebijeenkomsten wordt kort en krachtig uitgelegd hoe de nieuwe regelgeving werkt en wat dit betekent voor de bedrijfsvoering. De gratis bijeenkomsten worden regionaal gehouden. Data en locaties verschijnen op de websites van VROM en Bouwend Nederland. De eerste bijeenkomst is op woensdag 9 september in Hilversum.

Bron: Bouwend Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.