Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

BouwRAI: nadruk op technische oplossingen

De komende BouwRAI toont meer dan ooit concrete technische oplossingen. Maatschappelijke vraagstukken binnen de woningbouw hebben baat bij innovatieve producten, concepten en ontwerpen. De vele veranderingen en eisen die worden gesteld aan de bouwopgave vragen om een platform waar kennis, ervaring, concepten en producten elkaar vinden.

BouwRAI 2008 speelt hierop in met een gericht inhoudelijk programma en vijf themapleinen. BouwRAI 2008, vindt van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 april 2008 plaats in Amsterdam RAI.

Inhoudelijk programma
Het ontwerpen en realiseren van woningen, wijken en de stedelijke omgeving is het aandachtsveld van BouwRAI 2008. Dat kan zowel nieuwbouw, renovatie als stedelijke herontwikkeling zijn. Daarbij wil de beurs laten zien welke vernieuwende technische mogelijkheden voorhanden zijn.

Om het delen van kennis en ervaringen te stimuleren is er een sterk inhoudelijk programma. Naast themagerichte seminars is er de dagelijkse Nieuwsshow met verrassende debatten en interviews.

Meer voorbeeldprojecten
Op de BouwRAI zijn succesvolle themapleinen te vinden. Zij tonen innovaties aan de hand van vijf actuele onderwerpen: Energie & Duurzaamheid, Veiligheid, Water, Wonen-Zorg-Welzijn en Inventieve Bouwoplossingen.

Nieuw voor 2008 is dat alle exposanten worden aangemoedigd door de BouwRAI-organisatie om hun meest bijzondere project op de beursvloer te tonen. Doel hiervan is bezoekers te inspireren en te laten zien hoe producten innovatief kunnen worden toegepast in projecten. Voor de meest vernieuwende projecten en producten is er de Innovatieprijs. Bezoekers ontvangen bovendien een catalogus waarin de beste innovaties gebundeld staan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.