Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwregelgeving en gelijkwaardigheid

Naar aanleiding van vragen uit de markt roept expert bouwregelgeving Nico Scholten op tot herstel van de oude voorschriften ten aanzien van de gelijkwaardigheidsbepaling. Hoe was het geregeld, hoe is het nu geregeld onder de Omgevingswet, wat zijn de verschillen en wat zijn de gevolgen?

Hoe zat en hoe zit het ook weer wat betreft gelijkwaardigheid in de bouwregelgeving?

CITAAT BOUWBESLUIT 1992 (voorbeeld)

Artikel 21

1.    Indien niet is voldaan aan enig voorschrift, gegeven bij of krachtens de artikelen 2 tot en met 20a, moet een woning of woongebouw een mate van veiligheid bieden die ten minste gelijk is aan de mate van veiligheid die is beoogd met het desbetreffende bij of krachtens die artikelen gegeven voor­schrift.

2.    Indien toepassing is gegeven aan het eerste lid en het desbe­treffende voorschrift tevens valt te herleiden tot overwegin­gen van gezondheid, bruikbaarheid of energiezuinigheid, moeten die overwegingen daarbij in ten minste dezelfde mate in acht zijn genomen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.