Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwrichtlijnen voor hotels in gids

Al meer dan 140 hotels in Europa beschikken over het Quiet Room® label, het enige keurmerk voor stille hotelkamers ter wereld. Veel hotels deinzen terug voor de benodigde investering in geluidsisolatie. Wanneer architecten en projectontwikkelaars al in de ontwerp- en bouwfase rekening houden met de eisen van het QR-label, kunnen de kosten veel lager uitvallen.

Praktijkgids

Om architecten en projectontwikkelaars te ondersteunen, brengt de Stichting Quietroom, de beheerder van het label, nu de Quiet Room® Gids voor architecten en ontwikkelaars uit. Aan de hand van deze gids kunnen de bouwprofessionals zich oriënteren op het QR-label, de eisen voor certificering en de nieuwste methoden voor akoestische isolatie van hotelkamers.

Door de richtlijnen uit de praktijkgids te hanteren kunnen de nieuwe hotelpanden al voor opening worden voorzien van de benodigde geluidsisolatie.

De Quiet Room® Gids voor architecten en ontwikkelaars is beschikbaar via
info@quiethotelroom.org

Voor de nationale en international adviesbureaus die de akoestische berekeningen doen voor de hotels is een uitgebreid procedurehandboek beschikbaar. Meer informatie via quiethotelroom.org

Praktijkgids

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.