Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwsector mogelijk profijt van uitspraak Wellink

De bouwsector profiteert mogelijk van de uitspraak die Nout Wellink heeft gedaan in het televisieprogramma Buitenhof. De president van de Nederlandsche Bank is van mening dat de regering gezien de huidige economie soepeler moet omgaan met de begroting.

Door bijvoorbeeld grote infrastructurele projecten eerder uit te voeren dan gepland kan de economische groei worden aangewakkerd. En dat kan interessant zijn voor beleggers.

Stimuleren
De projecten kunnen gefinancierd worden door geld uit latere begrotingen naar voren te halen. Wellink: ‘Als je een uitgave doet voor bijvoorbeeld een weg of een gebouw en je weet dat het bij die investering blijft, dan moet het mogelijk zijn om op die wijze de economie te stimuleren.’

Veel overheden, waaronder die van de Verenigde Staten en China, komen daarom al met concrete plannen om op korte termijn extra geld uit te trekken voor hun infrastructurele projecten.

Veel infrastructurele projecten
De Nederlandse regering heeft een groot aantal infrastructurele projecten op de agenda staan. Denk daarbij aan het uitbaggeren van waterwegen, het ophogen van dijken langs rivieren en kanalen, het vernieuwen van wegen en het aanleggen van tunnels.

Als er inderdaad gehoor wordt gegeven aan de oproep van Wellink, zullen bedrijven die actief zijn op die gebieden veel baat hebben bij de vervroegde investeringen van de overheid.

Bron: Wijs & van Oostveen Vermogensbeheer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.