Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Snelheid en kwaliteit in hallenbouw

Op dinsdag 10 oktober 2017 presenteert Eisma Bouwmedia, in samenwerking met Kingspan Geïsoleerde Panelen het Bouwwebinar ‘Snelheid en kwaliteit in hallenbouw’.

Snelheid en kwaliteit zijn essentieel bij de bouw van industriële hallen. Opdrachtgevers vragen om een korte bouwtijd, maar ook om zekerheid en garanties en steeds vaker om BREEAM-certificering. Met name de platte daken van deze hallen verdienen extra aandacht.

Ontwerp platte dak

De verschillende aspecten van kwaliteit en snelheid in hallenbouw komen uitgebreid aan de orde in een webinar dat Eisma Bouwmedia en Kingspan Geïsoleerde Panelen houden op dinsdag 10 oktober. BDA Dakadvies zal in het webinar ingaan op de diverse ontwerpaspecten van het platte dak, zoals afschot, hemelwaterafvoer en noodoverstorten, maar ook de thermische prestaties en dampdichting en de keuze van de dakbedekking komen aan de orde.

Kinspan X-dek

Pieter Verbeek van Verbeek Projects zal in dit webinar vertellen over zijn ervaring met Kingspan X-dek voor het dak van een hal. Kingspan X-dek is een systeem van prefab sandwichpanelen die fabrieksmatig al zijn voorzien van dakbedekking, waarvan in het werk alleen de overlap hoeft te worden geföhnd. Het dak werd hiermee snel dicht gelegd, maar ook kon binnen sneller worden gebouwd doordat er bij dit systeem geen hemelwater uit de cannelures lekt. Het paneel werkt ook mee in de stabiliteit waardoor op staal kon worden bespaard.

BREEAM

Ad van de Ven van architecten- en adviesbureau Van de Ven gaat in op de BREEAM-certificering van hallen. Van de Ven was als adviseur betrokken bij onder meer de pestigieuze Venco Campus en Geelen Counterflow. Hij zal aangeven welke keuzes in het ontwerp- en bouwproces gemaakt moeten worden om een hoog certificaat te behalen. Milieuprestaties van bouwmaterialen spelen daarin een belangrijke rol.

Het webinar vindt plaats op dinsdag 10 oktober van 12.30 tot 13.30 uur. Deelname aan het webinar is gratis. Inschrijven kan eenvoudig via deze link.

Meer informatie over dit en andere Bouwwebinars, vindt u op www.bouwwebinar.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.