Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwwereld modereert sessies van Vakwerk Architecten tijdens vakbeurs GEVEL 2022

Vakwerk Architecten uit Delft is een van de drie toonaangevende architectenbureaus die als ambassadeur verbonden zijn aan GEVEL 2022. Deze vakbeurs vindt plaats van 31 mei tot en met 2 juni 2022 in de Jaarbeurs te Utrecht. Op donderdag 2 juni organiseert Vakwerk Architecten in de GEVEL Arena een viertal inhoudelijke sessies, waarvan Bouwwereld er als mediapartner drie gaat modereren.

“Inception” is het overkoepelende thema van vakbeurs GEVEL 2022 en Vakwerk Architecten geeft daar in vier sessies op donderdag 2 juni een geheel eigen invulling aan. In de openingssessie “Inception Festival” zullen de drie partners van Vakwerk Architecten reflecteren op de vliegende start van dit nog jonge bureau, wat er allemaal al is gebeurd en wat er nog gaat komen.

In de drie daaropvolgende sessies diept Vakwerk Architecten samen met door hen uitgenodigde gasten drie specifieke onderwerpen uit: duurzaamheid, gezondheid en identiteit. En dit vanuit de “Inception”-insteek: bezie de wereld eens binnenstebuiten of ondersteboven. Als mediapartner zal Bouwwereld de openingssessie en de sessies over “Helende Gevels” en “Identiteit” modereren.

We hopen je te zien op de beurs!

> Registreer je gratis

Sessies Vakwerk Architecten

Inception Festival

Donderdag 2 juni, 11-12 uur

Alle drie werkten ze bij Mecanoo toen ze besloten om samen Vakwerk Architecten op te richten: Ellen van der Wal, Paul Ketelaars en Francesco Veenstra. Een paar jaar later is er sprake van een bloeiend architectenbureau, een Vakwerkhuis inclusief horeca, een biermerk en zelf geïnitieerde projecten. Francesco is Rijksbouwmeester. Hoe is dat allemaal zo snel gebeurd? En wat komt er nog meer?

Inception Minimum

Donderdag 2 juni, 13-14 uur

Engelstalige sessie

Onder leiding van Francesco Veenstra worden inspirerende voorbeelden besproken van projecten waarbij zorgvuldig is omgegaan met materialen. Minder is beter? Ander Bados Sesma (AMAO) en Ellen Rouwendaal (Barcode Architects) lieten al met hun afstudeerwerk zien hoe architectuur op plekken waar weinig materiaal voorhanden is toch een groot verschil kan maken. Karin Dorrepaal (DOOR architecten) is lid van het Circular Design Collective: welke strategieën hebben toekomstmuziek?

Inception Helende Gevels

Donderdag 2 juni, 14:30-15:30 uur

Mensen een beter gevoel geven door architectuur. Dat kan bijvoorbeeld door het zorgvuldig doseren van daglicht. Ellen van der Wal vertelt hoe ze in de projecten van Vakwerk Architecten omgaat met dat gegeven: dat door haar ontwerpen het welbevinden van mensen kan worden vergroot. Mathijs Sommeijer (RHDHV) is Senior Lighting Designer en weet wat (dag-)licht met mensen doet. Frank Suurenbroek (HvA) bestudeert het gedrag van de mens en vertaalt dat naar het ontwerp van de omgeving. Welke ideeën brengen zij mee voor een gezondere omgeving?

Inception Identiteit

Donderdag 2 juni, 16-17 uur

Geef de plek een eigen identiteit en de mensen die er komen zullen zich ermee verbonden voelen. Paul Ketelaars vertelt hoe bij Vakwerk Architecten wordt samengewerkt met kunstenaars en grafici om het karakter van gebouwen en plekken vorm te geven. Zo werkt Vakwerk Architecten onder andere samen met Sjoerd Koopmans (Rich Dust) in de ontwikkelfase van projecten. Voor aantal projecten maakte Sjoerd grote installaties. Thomas Widdershoven van Studio Thonik werkt vanuit grafiek naar architectuur – het bureau ontwierp het eigen kantoor. Een andere aanpak, maar eenzelfde doel.

> Registreer je gratis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.