Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwwereld.nl vernieuwd!


Vandaag is de totaal vernieuwde Bouwwereld website live gegaan. De site was na ruim drie jaar aan een grondige renovatie toe, vonden uitgever Rex Bierlaagh, senior contentmanager Maurice Matser en hoofdredacteur Peter de Winter.

Aanleiding
Matser legt uit waarom de site aan een grondige renovatie toe was: “De homepage was niet echt aantrekkelijk meer en de verticale navigatie beperkte ons teveel. Vandaar dat die nu horizontaal is. Daarnaast kwam al het mooie beeldmateriaal dat we hebben niet goed tot zijn recht, hadden we geen goede dossierfunctionaliteit en kwamen de zoekresultaten niet helder tevoorschijn.”

Het resultaat
Bovengenoemde punten zijn afgelopen maanden opgepakt. Het resultaat mag er zijn, vindt Peter de Winter. “Zo hebben we veel tijd en energie gestoken in een goede fotoviewer en videoplayer en een zoomfunctie en Google maps toegevoegd aan projecten op de site. Wie nu op een foto of bouwtekening klikt, kan inzoomen op details.

Dat is een echt winstpunt. Onze doelgroep is namelijk erg visueel ingesteld en die behoefte aan kijken naar plaatjes hebben we met de nieuwe foto/video-player veel beter invulling kunnen gegeven.”

Al met al krijgt de user een veel betere presentatie van wat hij met bouwwereld.nl kan: zich oriënteren op de diverse (bouwtechnische) mogelijkheden en zich laten inspireren door theorie en praktijk, ook van collega-bouwers.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.