Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Brandveilig bouwen? Bouw met beton

Uit onderzoek van USP Marketing Consultancy blijkt dat een overgrote meerderheid van de architecten en aannemers kiest voor beton als bouwmateriaal indien de brandveiligheid van een woning/ gebouw van belang is.

Beton als het gaat om brandveiligheid
Alle belangrijke voorschrijvende (architecten) en uitvoerende (aannemers B&U, klusbedrijven, afbouwers en installateurs) partijen uit de bouwkolom is gevraagd welk materiaal hun voorkeur heeft. De materiaalvoorkeur konden zij telkens voor een specifiek aspect kenbaar maken. Zo blijkt bijvoorbeeld 58% van de architecten en aannemers te kiezen voor beton als het gaat om de brandveiligheid van een woning of gebouw. Daarnaast geeft een kwart van de architecten en 22% van de aannemers de voorkeur aan de traditionele bouwmethode met stenen.

Materiaalsoort
Als het echter om de architectonische vrijheid gaat, dan kiezen architecten eerder voor staal (40%), dan voor stenen (21%), hout (9%) of beton (6%). Bij aannemers is het voornamelijk stenen wat de voorkeur heeft qua architectonische vrijheid. Brandveiligheid komt bij architecten echter pas op de laatste plaats binnen de top 5 belangrijkste aspecten van een materiaalsoort.

Bron: Brandveilig.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.