Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Brandveilig ontwerpen platte daken

Kennisplatform voor de bouw SBR presenteert twee nieuwe publicaties: ‘Oppervlaktebehandeling bij gevels’ en het ‘Brandveilig ontwerpen en uitvoeren van platte daken’. Beide uitgaven zijn gebaseerd op eerdere uitgaven van SBR en geschreven vanwege nieuwe technieken en inzichten.

Brandveilige platte daken
Platte daken worden in Nederland afgedicht met baanvormige dakbedekkingsmaterialen, heel vaak met behulp van open vuur. Dit brengt risico’s mee en zorgt helaas nog wel eens voor het ontstaan van brand. Hoe ontwerp en bouw je een dak, eventueel met open vuur, dat brandveilig is en voldoet aan de ontwerpvoorwaarden van NEN 6050 en andere actuele normen en wetgeving?

Deze publicatie biedt alle informatie die architecten, aannemers of dakdekkers nodig hebben: van wetgeving en verantwoordelijkheden tot en met kennis over systemen voor dakbedekking en brandveilige detailaansluitingen. Deze publicatie vervangt de oude, gelijknamige, uitgave uit 1997.

Gevelreinigingstechnieken
De technische staat én het uiterlijk van de gevel bepalen de gebruiks- en economische waarde van een gebouw. Bij monumenten komt daar de cultuurhistorische waarde nog bij. Het is dus heel belangrijk om gevels goed te onderhouden en ze te beschermen tegen allerlei schadelijke invloeden.

Dit naslagwerk behandelt drie typen oppervlaktebehandeling uitvoerig: hydrofoberen, steenverstevigen en antigraffiti. Het laat zien hoe gevelreiniging anno 2009 moet worden aangepakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.