Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Brandveiligheid gebouwen controleren met nieuwe uitgave

De brandveiligheid van gebouwen is vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel dat voldoende aandacht behoeft. De nieuwste uitgave ‘De essentiële bouwkundige controlepunten’ 2017/2018 helpt hierbij door de belangrijkste bouwkundige onderdelen te noemen in relatie tot de brandveiligheid. Zo kan worden nagegaan of gebouwen daadwerkelijk voldoende brandveilig zijn.

De uitgave is bestemd voor iedereen die belang heeft bij een brandveilig gebouw zoals gebouweigenaren, gebruikers, huurders, architecten, adviseurs, risico beheersingsmedewerkers, Bouw & Woningtoezicht en toeleveranciers, verzekeraars en makelaars.

Vanzelfsprekende controlepunten brandveiligheid

‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ is een uitgave van Brandveilig Bouwen Nederland en is samen met Brandweer Nederland, Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland gemaakt. De alweer twaalfde editie is door Marcel Koene namens het projectteam van de uitgave uitgereikt aan Eugène van Mierlo van Brandweer Nederland, Joric Witlox, voorzitter BBN en dagvoorzitter Martina Smit. Zij is advocaat verzekeringsrecht. Zij vraagt zich vanuit maatschappelijk perspectief af of nu BBN sinds 25 jaar de stakeholders attendeert op en doordringt van essentiële bouwkundige controlepunten, we eigenlijk niet zouden moeten spreken over ‘vanzelfsprekende bouwkundige controlepunten’. “Zodat je als bezoeker en gebruiker van een pand er op mag vertrouwen dat deze punten gecontroleerd zijn”, aldus Smit.

Wijzigingen ten opzichte van vorige uitgave

De uitgave ‘Essentiele Bouwkundige Controlepunten 2017/2018’ kent een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige uitgave. Zo is er meer aandacht voor controlepunten bestaande bouw, is er een uitgebreid hoofdstuk toegevoegd over Rook Warmte Afvoer en een nieuw stuk over horizontaal geplaatste daklichten.

De uitgave ‘Essentiële bouwkundige controlepunten 2017/2018’ is te downloaden van www.bbn.nu. Op deze website zijn ook gedrukte exemplaren te bestellen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.