Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Brandwerende glasconstructie Pyropane getest

Peutz testte met succes de brandwerende glasconstructie van Brakel Atmos met Pyropane beglazing van AGC Glass, conform de NEN-EN 1365-2:1999. De test is uitgevoerd met grote maatvoering (1 m x 2,80 m in plaats van de gebruikelijke 0,70 m x 2,50 m). Het betreft een bijzondere rubber-op-staal glasconstructie waarbij de bovenste ruit voorzien is van een brandwerende coating op zijde twee.

Deze test werd onder een helling van 0-15° uitgevoerd op een stalen onderconstructie. Binnenkort voeren Brakel Atmos en AGC testen uit op een houten én stalen constructie onder een helling van 45°. Speciaal aan deze brandwerende glasconstructie met rubber-op-staal profiel is de strakke uitstraling van het systeem. De brandwerendheid van de Pyropane beglazing van AGC wordt verzorgd door de bovenste ruit die voorzien is van een brandwerende coating op zijde 2. Bijzonder aan deze beglazing is dat er gekozen kan worden uit verschillende LTA/ZTA waarden: 70/40, 77/55, 47/28, 57/34.

Hoge lucht- en waterdichtheid

Uniek is verder dat het brandwerende beglazingssysteem voldoet aan hoge eisen betreffende luchtdichtheid (klasse AE) en waterdichtheid (klasse RE1050). Het systeem beschikt over een interne waterafvoer en bestaat uit slanke profielen waardoor het een strak uiterlijk heeft.

Assortiment brandwerende constructies

Deze brandwerende glasconstructie is een uitbreiding op het assortiment geteste brandwerende beglazingssystemen die Brakel Atmos al in haar pakket heeft, te weten:
– Glasconstructie met een helling 0-15°, getest volgens EI 30
– Glasconstructie met een helling 0-15°, getest volgens E 60
– Glasconstructie met een helling 15-80°, getest volgens EW 60
– Glasconstructie met een helling 15-80°, getest volgens EW 30.

 Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.