Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

BREEAM-NL In-Use voor logistieke panden

PostNL heeft als eerste logistieke bedrijf in Nederland de duurzame prestaties van twee van zijn gebouwen laten certificeren met duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL In-Use. Bestaande logistieke gebouwen konden nog niet worden beoordeeld met BREEAM-NL In-Use. Voor dit type gebouwen moest het keurmerk eerst geschikt gemaakt worden.

Keurmerk BREEAM-NL In-Use

Het keurmerk BREEAM-NL In-Use wordt al langer gebruikt voor bestaande gebouwen. Het keurmerk kijkt naar duurzaamheid in brede zin, zoals energie- en watergebruik, maar ook naar het beheer van het gebouw en hoe duurzaam het gebruikt wordt door de medewerkers. Dutch Green Building Council (DGBC) liet PostNL samen met enkele andere logistieke organisaties eerst een pilot doorlopen. Het keurmerk komt naar verwachting dit najaar voor de hele logistieke sector beschikbaar.

[fotoplayer]

PostNL-gebouwen

PostNL zocht een partij die onafhankelijk de duurzaamheid van zijn logistieke panden kon meten. Albert Rodenboog, directeur Productie en verantwoordelijk voor duurzaamheid bij PostNL: ‘Deze panden zijn belangrijk voor ons bedrijf. We willen dat ze voldoen aan strenge duurzaamheidseisen op het gebied van gebruik en onderhoud. Door het keurmerk van DGBC weten we nu hoe duurzaam ze zijn en ook hoe we dat het beste kunnen verbeteren. Ik ben trots op onze bijdrage daaraan.’

Om zijn gebouwen nog duurzamer te maken, plaatst het postbedrijf zonnepanelen op de daken van de pakkettensorteercentra en kiest bij de vervanging van installaties het meest duurzame alternatief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.