Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Van businesscase naar distributiecentrum

Het eerste energieneutrale distributiecentrum van Overijssel wordt binnenkort gebouwd. Aan de Stegge Twello heeft voor Van Dijk Groothandel/Campenaer Koffie allereerst het logistieke proces geanalyseerd, daarvanuit is het nieuwe distributiecentrum ontwikkeld.

Van Dijk Groothandel is momenteel gevestigd aan de Eckertstraat 19 in Kampen. Om verdere groei van het bedrijf te faciliteren is gekozen om aan de overkant van de straat een kavel te kopen voor de realisatie van een nieuw, energieneutraal distributiecentrum. Het distributiecentrum zal bestaan uit ca. 2.250 m2 magazijn, ca. 70 m2 kantoor en een laadkuil met 4 laad- en losdocks. Er is straks een capaciteit van een kleine 3.000 palletplaatsen in opslag. Om flexibel te kunnen zijn met leveringen wordt één dock uitgevoerd als combidock. Hierbij kunnen zowel vrachtwagens als bestelbussen gebruikmaken van het dock.

Energieneutraal

Het gehele distributiecentrum wordt energieneutraal gerealiseerd en is daarmee zelfvoorzienend in haar energie. De energie voor verwarming en koeling wordt duurzaam opgewekt door een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast wordt een scala aan maatregelen toegepast zoals ledverlichting, veegpuls-schakeling, etc. en wordt al het hemelwater geïnfiltreerd. De terugverdientijd voor al deze duurzame maatregelen bedraagt 9 jaar. Dit gehele traject wordt onder andere in samenwerking met de gemeente Kampen en de Rabobank gerealiseerd.

Van bedrijfskunde naar bouwkunde

Bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum heeft Aan de Stegge Twello allereerst met Van Dijk het logistieke proces geanalyseerd. Vanuit de businesscase die daaruit voortkwam is het nieuwe distributiecentrum ontwikkeld. De bouw start in week 12 en de oplevering staat gepland voor week 30 van dit jaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.