Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Caballero: van fabriek tot bedrijfsverzamelgebouw

Deze week is de Caballero Fabriek in Den Haag officieel geopend. De fabriek is de afgelopen jaren omgevormd tot een multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw voor ruim honderd innovatieve en creatieve bedrijven. De kruisbestuiving tussen de verschillende bedrijven en het behoud van het industriële karakter van het gebouw zijn centrale thema’s van de fabriek.

Verbouwing
In juni 2006 werd het voormalige kantorendeel van de fabriek, de eerste fase, opgeleverd. Direct bij oplevering waren alle units verhuurd. Onlangs is de verbouwing van de tweede fase, de drie voormalige fabriekshallen, afgerond.

Dankzij een selectiecommissie bestaan de huurders van de fabriek uit een mengeling van grote en kleine bedrijven, starters en gevestigde ondernemers. Na de verbouwing van de fabriekshallen zijn naast de 45 bedrijfsunits uit de eerste fase nog 60 kantoorunits beschikbaar gekomen met een totale oppervlakte van 7.000 m². Inmiddels is ook een groot deel van de nieuwe kantoorunits verhuurd.

Katalysator
Wethouder Peter Smit is enthousiast over de fabriek: “De Caballero Fabriek is een echte aanwinst voor de stad. Veel creatieve en innovatieve bedrijven hebben hier een inspirerende werkplek gevonden. De fabriek werkt als katalysator voor de herontwikkeling van de Binckhorst.”

De komende twintig jaar ondergaat de Binckhorst, de wijk waar de Caballero Fabriek staat, een forse gedaanteverwisseling. Het wordt een stoer, stedelijk en ondernemend gebied met woningen, kantoren, bedrijfsruimte en een groot stadspark. Ambitieuze plannen, die ondanks de economische recessie uitgevoerd kunnen worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.