Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Carlton Toren bereikt hoogste punt Flevoland


De Carlton toren van het nieuwe Zakencentrum/WTC in Almere heeft dit weekend met 120 meter het hoogste punt bereikt en is daarmee het hoogste punt van Flevoland.

In 2007 is de bouw van de Carlton toren gestart, 120 meter hoog en 38.000 m² groot. Begin 2008 volgde het middelste complex, Martinez, met een hoogte van 75 meter en een vloeroppervlak van 22.000 m².

De Carlton en Martinez toren geven een spectaculaire toevoeging aan de Almeerse skyline. Als de bouw verder volgens planning verloopt, is de oplevering van beide gebouwen in het voorjaar van 2010.

Stijgpunten
Kenmerkend voor de gebouwen, ontworpen door Dam & Partners Architecten uit Amsterdam, is dat het vloeroppervlak van ieder gebouw afzonderlijk meer dan 1.000 m² per bouwlaag is, waarbij sprake is van meerdere entrees en stijgpunten. Dit betekent dat zowel grote organisaties als kleinere huurders op efficiënte wijze in de gebouwen kunnen worden ondergebracht.

De bouw van het Zakencentrum/WTC is een verdere invulling om een aantrekkelijk stadscentrum te realiseren waarin verschillende functies als wonen, werken, winkelen en uitgaan samen komen.

Bron: AlmereNu.nl

Video
Bekijk hier een video over de toren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.