Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

CDA eist uitleg windgevoelige onderwijstoren

Het CDA eist opheldering over de aanhoudende problemen met de Hoftoren van het ministerie van Onderwijs. Bij storm moet de omgeving van het gebouw worden afgezet omdat gevelplaten naar beneden dreigen te vallen.

Tweede Kamerlid Antoinette Vietsch van het CDA heeft minister Ella Vogelaar voor Wonen gevraagd waarom de maandenlange reparatie van de gevelplaten niet heeft geholpen. Ook wil zij weten hoeveel die heeft gekost, en wat de schade aan derden is.

Claim
De Haagse openbaarvervoerder HTM en de Rijksgebouwendienst lieten donderdag weten dat het nog onduidelijk is hoe groot de geleden schade is. HTM zal de claim neerleggen bij de eigenaar van de toren, de Rijksgebouwendienst.

“Exacte bedragen heb ik niet, maar het gaat om tienduizenden euro’s per dag. Bovendien heeft dit al vijf keer eerder plaatsgevonden. Naast inkomensderving hebben we ook imagoschade opgelopen”, zei een woordvoerster van HTM.

Rijksgebouwdienst
De Rijksgebouwendienst bekijkt of hij andere partijen aansprakelijk kan stellen, waaronder gevelbouwer Scheldebouw uit Middelburg. De laatste wilde niet reageren.

Het is nog onduidelijk hoe de gevelplaten bij het meest recente incident zijn losgeraakt. Mogelijk speelde de wind daarbij een rol, maar zekerheid heeft de Rijksgebouwendienst daar niet over. Na een reeks eerdere incidenten besloot de dienst tot een uitgebreide inspectie van de gevelplaten. Die werd onlangs afgerond en de toren werd daarop ‘veilig’ verklaard. “Dit kwam bij ons dus ook als een grote verrassing.”

Bron: EngineeringNow

Bouwwereld.nl plaatste al eerder;
Reparatie gevelplaten Hoftoren gestaakt
Gebied rond Hoftoren opnieuw afgezet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.