Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Cepezed winnaar Daylight Award 2008

De Daylight Award 2008 is gewonnen door architectenbureau cepezed (Jan Pesman / Ronald Schleurholts) te Delft met het kantoorgebouw Westraven van Rijkswaterstaat in Utrecht.

De Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor bouwprojecten in Nederland waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, de toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp. De Award is een initiatief van de Stichting Living Daylights en Reed Business. Naast een kunstwerk van Han de Kluijver is aan de Daylight Award een geldbedrag verbonden van 2.500 euro.

Met kop en schouders
Uit de 44 inzendingen werden 5 genomineerden geselecteerd. Hieruit werd vervolgens in een tweede jurybijeenkomst de winnaar geselecteerd. Tijdens de tweede jurybijeenkomst bleek snel dat het kantoorgebouw Westraven bij alle juryleden favoriet was en met kop en schouders boven de vier andere genomineerde projecten uitstak. Volgens het oordeel van de jury heeft Westraven, door bewust gebruik te maken van daglicht en het focus op het uitzicht, een metamorfose ondergaan van een sick building tot een helder, transparant, state of the art kantorencomplex dat een voorbeeldfunctie vervult op elk gebied.

De genomineerde projecten voor de Daylight Award zijn tot en met 25 januari te bezichtigen in het daglichtpaviljoen, stand B.056, op de beurs Licht & Architectuur. Tevens is hier een publicatie te verkrijgen van alle inzendingen van de Daylight Award 2008.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Cepezed winnaar Daylight Award 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.