Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Chipshol mag bouwen bij Aalsmeerbaan

De Raad van State heeft projectontwikkelaar Chipshol alsnog in het gelijk gesteld. De overheid moet het bedrijf toestaan om vlak bij de Aalsmeerbaan van Schiphol bedrijfsruimte te bouwen.

De ruzie over het zogeheten Groenenbergterrein bij Schiphol speelt al jaren. De grond is in bezit van Chipshol, die naast de bouw van kantoor- en bedrijfsruimte vooral naam maakte met vele juridische procedures.

In 2003 kreeg Chipshol toestemming om op het terrein bedrijfsruimte te bouwen. Maar Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer, de provincie Noord-Holland en uiteindelijk het ministerie van Verkeer wisten met succes te voorkomen dat het terrein bebouwd zou worden.

Daarvoor werd onder meer als reden aangedragen dat de bouw het vliegverkeer dan wel de naderingsapparatuur van de luchtverkeersleiding van Schiphol zou verstoren. In 2006 wees het ministerie de bouw definitief af, waarna Chipshol naar de rechter stapte.

De laatste uitspraak, een hoger beroep, is nu door de Raad van State teruggedraaid. Het gerechtshof heeft volgens de raad procedurefouten gemaakt en het het bouwverbod van de minister ten onrechte overeind gehouden.

Bron: Het Parool

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.