Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Circulair isoleren met IsoBouw

Het aanbieden van een duurzame en circulaire isolatie heeft topprioriteit bij IsoBouw. De isolatiefabrikant wil zich niet beperken tot ‘one-liners’ of niet onderbouwde claims. Met airpop (EPS) als basis voor haar isolatiesystemen en de uitwerking van de vastgelegde duurzaamheidsdoelstellingen geeft IsoBouw daadwerkelijk invulling aan de realisatie van een beter leefmilieu.

Isoleren heeft topprioriteit

Om de energievraag bij gebouwen te beperken is isoleren de meest efficiënte oplossing (prio 1 conform Trias Energetica en 1ste stap bij BENG). De beste energiebesparing is immers de niet gebruikte energie.

Circulair isoleren

Milieuvriendelijk isolatiesystemen

Met het gebruik van airpop heeft IsoBouw al een voorsprong. De airpop-producten bestaan voor 98% uit lucht en zijn 100% recyclebaar. De energie-input en de hoeveelheid CO2-uitstoot bij de productie is de laagste van alle gangbare isolatiematerialen. Logisch dus dat deze producten in vrijwel alle toepassingsgebieden wetenschappelijk aantoonbaar de beste milieuscore behalen.

Circulair isoleren

Aantoonbaar circulair

Ondanks de voorsprong blijft IsoBouw het tempo verder opvoeren. Met hun circulaire isolatiesystemen en het recycle-programma werkt IsoBouw actief aan de verdere verlaging van de CO2-footprint. Ook zet IsoBouw haar innovatieve kracht in om de zoektocht naar duurzamere materialen, productieprocessen, producten en oplossingen te versnellen.

Circulariteit wordt vaak geclaimd maar zelden aangetoond. IsoBouw vormt hierop een uitzondering. Aan de hand van het 10R circulariteitsmodel legt het bedrijf in detail uit waarom zij en hun isolatieproducten circulair zijn en de beste bijdrage leveren aan een circulaire economie.

Circulair isoleren

Focus op duurzaamheid

IsoBouw erkent de urgentie om duurzaam te ondernemen voor het verbeteren van het sociale, economische en ecologische welzijn van de gemeenschap. Samen met de holding BEWI kiezen zij hierbij voor een structurele aanpak die is vastgelegd in een concrete duurzaamheidsstrategie met ambitieuze doelstellingen. De duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 omvatten o.a.:

  • 0% afval uit het productieproces.
  • 50% van de grondstoffen zijn van gerecycled materiaal of niet fossiel.
  • 50% van de energiebehoefte is niet-fossiel opgewekt.
  • 50% van het transport is gebaseerd op niet-fossiele brandstof.
  • 100% van de producten zijn recyclebaar.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.