Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Circulaire dekvloer in de prijzen

Cemwood heeft op de Bouwbeurs de BouwBelang MKB Trofee 2019 ontvangen uit handen van Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) en het AFNL-blad BouwBelang. Cemwood is een circulaire dekvloer uit versteende houtsnippers.

Cemwood is een dekvloer gemaakt van houtsnippers, waarvan de grondstof wordt geleverd door het Nederlandse Eurochippers. Na het verstenen van deze houtsnippers door het Duitse bedrijf Cemwood, verliezen de gemodificeerde houtsnippers hun capillaire werking en vormen zo de basis van de geluids- en thermisch isolerende Cemwood dekvloer.

Circulair karakter

Cemwood wint de BouwBelang MKB Trofee 2019 vanwege het circulaire karakter, de herbruikbaarheid en de CO2 bindende eigenschappen van de dekvloer. Cemwood dekvloer is sinds dit jaar verkrijgbaar op de Nederlandse markt. De BouwBelang MKBTrofee 2019 is op de beursstand overhandigd aan Jan Veurink en Madelon van Miltenburg van Europe Forestry door juryvoorzitter Arie Grevers en AFNL directeur Jaco Uittenbogaard.

Nominaties

De jury van de BouwBelang MKB Trofee nomineerde ook de Nemo Grabo, een volledig elektrische vacuümhandzuiger die geschikt is voor elk oppervlak, en de IQ Power Tools tegelzaag voor droogzagen met stofafzuiging. Beide innovaties werden genomineerd vanwege hun bijzondere waarde voor het mkb.

BouwBelang MKB Trofee

De BouwBelang MKB Trofee is een prijs voor een innovatie door en voor het mkb. Een persprijs: de jury bestaat uit vakjournalisten. De prijs wordt uitgereikt voor een product, dienst, materiaal, materieel of gereedschap die of dat niet alleen nieuw en innovatief is, maar ook een paar andere, specifieke mkb-gerichte eigenschappen bezit. Het moet bereikbaar zijn voor het hele mkb, dus ook voor de kleine bedrijven. Het mag geen hoge investeringen vereisen of lange leertrajecten, en het moet aantoonbaar renderen. Daarnaast moet het bruikbaar zijn en praktisch, en wel direct: op de bouwplaats of op de werf, op kantoor of in de bedrijfsbus. De Bouwbelang MKB Trofee wordt om de twee jaar uitgereikt op de Internationale Bouwbeurs in Utrecht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.