Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Ciskin: circulaire totaaloplossing voor de gevel

Ciskin is een nieuwe circulaire geveloplossing van gevelbouwers Alkondor Hengelo, De Groot & Visser en gevelsysteemontwikkelaar en leverancier WICONA. De bedrijven sloegen anderhalf jaar geleden de handen in een om gezamenlijk een nieuwe generatie gevels te ontwikkelen die aansluit bij de toenemende vraag naar circulaire oplossingen. Het resultaat is een gevelconcept dat losmaakbaar, modulair en 100% recyclebaar is.

Circular Skin

De naam Ciskin is afgeleid van Circular Skin. Een Ciskin-gevel is altijd up-to-date, demontabel samengesteld, modulair ontworpen, herbruikbaar, 100% te recyclen én toegespitst op comfort voor de gebruiker. De geveldelen bestaan uit 80% gerecycled aluminium. Een keuze die volgens de initiatiefnemers vanzelfsprekend is: aluminium is een van de weinige bouwmaterialen die ook na recycling zijn eigenschappen behoudt.

Een Ciskin-gevel kan worden aangeschaft in combinatie met een serviceovereenkomst, maar het is ook mogelijk deze ‘as a service’ te huren van de Circular Facade Company die wordt opgericht.

Dynamisch gevelsysteem

Ciskin biedt een totaaloplossing voor de gevel, dat wil zeggen dat Ciskin een compleet gevelsysteem is, zonder tussenkomst van derden. De standaard elementen van de gevel zijn eenvoudig uitwisselbaar. Mocht ergens achteraf een gevelopening nodig zijn, dan kan een dicht geveldeel vervangen worden met een open geveldeel. Ook kunnen de elementen naar behoefte geüpdatet worden, bijvoorbeeld om aan de veranderende energetische eisen te voldoen. Het is zelfs mogelijk om het stramien van de gevel aan te passen. Dankzij deze flexibiliteit is Ciskin een dynamische geveloplossing die met de tijd mee kan bewegen.

Van links naar rechts: Perry Hermans (Wicona), Raimond Stassen (Wicona), Bram Kötter (Alkondor), Tom Kötter (Alkondor), Jan Bergman (Alkondor), Anco Bakker (De Groot & Visser) en Anita de Groot (De Groot & Visser).

Ambassadeurs

Het Ciskin-concept is en wordt samen met essentiële stakeholders doorlopend getoetst aan de eisen en wensen in de markt. De Ciskin ambassadeurs zijn: de Architekten Cie, DOOR architecten, Cepezed, AM, BAM, Coare Realisatie, RE:BORN Real Estate en Cairn Real Estate. Meer informatie is te vinden op www.ciskin.nl.

Render gevel: DOOR architecten

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.