Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

CNV BedrijvenBond en Hout en Bouw fuseren

De bondsbesturen van CNV BedrijvenBond en CNV Hout en Bouw onderzoeken de mogelijkheden tot fusie van beide bonden. Beide organi-saties achten zich gebundeld nog beter in staat in te spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt en samenleving.

Fusie tussen de bonden zal leiden tot een gezamenlijke kracht die in het belang is van de leden en die meer oplevert dan de som der delen in termen van groei, positie en investeringsmogelijkheden, zo motiveren de bondsbesturen het plan.

Waarden
CNV BedrijvenBond en CNV Hout en Bouw zijn beide sterke vakbonden met een gezonde financiële basis, een gerespecteerde positie in hun bedrijfstakken, een concurrerend dienstenpakket en een wijdvertakt netwerk van gemotiveerde vrijwilligers.

Uitgangspunt bij het onderzoek naar fusiemogelijkheden is dat de beide bonden samen gaan doen waar ze ieder al meer dan 100 jaar goed in zijn: vanuit christelijke inspiratie werken aan een rechtvaardiger samenleving, emancipatie van werknemers en belangenbehartiging van de leden. Betrouwbaarheid, deskundigheid en respect blijven waarden waaruit de nieuwe bond zal blijven werken.

Slagkracht
Een fusie geeft een toegenomen kans tot profilering van de vakbeweging met een onderscheidend geluid en een op waarden gebaseerd beleid en dienstenpakket. De collectieve belangenbehartiging in zowel de cao’s als in Den Haag verbetert. Vanwege synergie tussen beide organisaties kunnen dienstverlening en ledenvoordelen naar een hoger plan worden getild. Bijzonder daarin is de positie van zzp’ers, flexwerkers, starters en werknemers uit de zogenoemde MOE-landen. De slagkracht op de werkplek en in de netwerken van de diverse bedrijfstakken neemt toe.

De bondsbesturen gaan er vanuit, vanwege de sterke positie van beide bonden, dat het fusieproces niet tot gedwongen ontslagen zal leiden. De mogelijkheden voor een fusie worden de komende maanden verder verkend. Als de besprekingen vruchtbaar blijven, willen de beide bondsbesturen een eventuele fusie binnen een jaar afronden. De bondsraden van beide vakbonden zijn vandaag formeel geïnformeerd over het voornemen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.