Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

CNV Hout en Bouw helpt Polen aan eerlijk werk

Rammelende contracten, slechte arbeidsomstandigheden en huisvesting die te wensen overlaat. Dat is de situatie waarin nog teveel Poolse werknemers in Nederland terechtkomen als zij een baan vinden. Om de problemen te lijf te gaan, wil CNV Hout en Bouw, samen met de uitzendbranche, Poolse werknemers aan een betere baan helpen. Daarom organiseren zij in Leiden op zaterdag 30 augustus 2008 van 10.30 tot 15.00 uur in de Groenoordhallen LEPSZA PRACA (beter werken), de Banen- en Infobeurs.

De vaak schrijnende omstandigheden waarin Poolse arbeidskrachten in Nederland werken en wonen heeft ervoor gezorgd, dat het CNV, OTTO Work Force, BGA-Nederland en Aannemersfederatie Nederland de handen ineen slaan. “Veel Polen krijgen minder betaald dan volgens de wet en cao is toegestaan, de arboregels worden met regelmaat overtreden en vaak zijn ook hun arbeidscontracten niet in orde en is hun huisvesting beroerd. Wij constateren dat er misbruik wordt gemaakt van de afhankelijkheidspositie van Polen in Nederland”, zegt bestuurder Maarten Post van CNV Hout en Bouw.

Ook moet er een einde komen aan de oneerlijke concurrentie waarmee werkgevers te maken krijgen. Zij moeten steeds vaker concurreren met niet-bonafide bedrijven. Het CNV wil daar een einde aan maken, door ervoor te zorgen dat Poolse werknemers bij fatsoenlijke werkgevers aan het werk gaan, die dit soort bedrijven en uitzendorganisaties links laten liggen. Daarom zullen bonafide werkgevers en uitzendorganisaties op de beurs aanwezig zijn.

Bron: Nieuwsbank.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.