Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Compleet ledverlicht industriepand geopend


Het eerste volledig met ledverlichting uitgeruste industriepand ter wereld is dinsdag officieel geopend. Deze wereldprimeur ging naar het nieuwe pand van co-making en co-packing bedrijf Kompak in Etten-Leur.

Zowel binnen als buiten zorgen meer dan 100.000 leds voor een duurzame en energiezuinige verlichting. Het Helmondse bedrijf LedNed is leveranciers van de verlichting. “Kompak wil duurzaam ondernemen”, zegt Jan Spiering, directeur van Kompak. “Tijdens het ontwerpen van ons nieuwe pand besloten we daarom volledig over te gaan naar ledverlichting.”

Kompak koos voor LedNed omdat dit bedrijf de enige ledfabrikant is met een KEMA CE keurmerk op haar hele productlijn. “Steeds meer bedrijven stappen over op ledverlichting, maar Kompak is het eerste bedrijf ter wereld dat een compleet industriepand laat verlichten door ledlampen, van de buitenverlichting tot de bedrijfshallen tot de kantoren”, zegt André ten Bloemendal, commercieel directeur van LedNed.

Led lichtlijn
LedNed heeft een nieuwe led lichtlijn van ruim 3.500 meter ontwikkeld speciaal voor ruimtes van 3.5 meter tot 15 meter hoog. Deze lijn bestaat uit verschillende individueel aanstuurbare segmenten en is voorzien van zoveel mogelijk direct toepasbare intelligentie zoals aanwezigheidsdetectie, daglicht sturing op instelbare niveaus, minimum licht optie en intensiteit verhoging op instelbare plaatsen waar een meer dan gemiddeld lichtniveau gewenst is voor specifiek zeer nauwkeurige werkzaamheden.


Video
Bekijk een video over het bedrijfspand

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.