Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Concept van variabele rijtjeshuizen


Mensen die een rijtjeswoning in De Pirk in Vaassen willen kopen kunnen zelf kiezen hoe breed en hoe lang ze hun huis willen hebben. Ter Steege Vastgoed Apeldoorn biedt daar een nieuw concept aan voor nieuw te bouwen variabele rijtjeswoningen. De keuzevrijheid is beperkt binnen door Ter Steege bedachte grenzen van het Flex Woonconcept.

Keuze
Mensen kunnen een woning kiezen die varieert tussen vijf en zes meter breed, in stapjes van twintig centimeter. Ook de diepte van de benedenetage van de woning kunnen ze zelf bepalen, te kiezen uit vier opties: 8.5 meter, 9.4 meter, 9,7 meter of 10.9 meter.

Ook is er voor de nieuwe eigenaren te kiezen of ze de eerste etage op 8.5 meter willen houden of mee willen laten groeien met de uitgebouwde benedenetage. De laatste variant is een extra dakkapel op de woning.

Volgens de projectontwikkelaar is er ook in de goedkopere klasse meer behoefte aan flexibiliteit. De goedkoopste variant kost 197.500 euro vrij op naam, de duurste variant is een hoekwoning van 260.000 euro vrij op naam. Volgens Ter Steege is dit concept met variabele rijwoningen nieuw in de bouwwereld.

Start
De bouw van de in totaal 33 variabele rijwoningen start in het najaar van 2010. De woningen komen te staan in zes blokken.

Nieuwbouwwijk De Pirk krijgt in totaal 84 woningen. Naast rijwoningen zijn dat vrijstaande huizen en twee-onder-een-kappers en appartementen. De wijk wordt ontwikkeld door De Pirk bv, een samenwerkingsverband tussen Ter Steege Vastgoed Apeldoorn bv en Streng Holding bv in Wenum Wiessel.

Bron: De Stentor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.