Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Constructeur toont bijzondere draagconstructie


Pieters Bouwtechniek toonde vorige week tijdens een open dag de bijzondere draagconstructie voor de nieuwbouw van de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit van Utrecht.

De open dag van Pieters Bouwtechniek, adviseur constructies van de faculteit, heeft, als doel het constructeurvak onder de aandacht te brengen. Fred Schreuders, directeur Pieters Bouwtechniek Utrecht: “Constructief kan er zo veel. Dat leidt tot steeds complexere gebouwen. De nieuwe faculteit is hier een mooi voorbeeld van.”

Draagconstructie
Omdat de draagconstructie nog goed zichtbaar is, kregen de belangstellenden aansluitend aan de presentatie een rondleiding door het gebouw.

Zo was te zien dat aan de entreekant van het gebouw gekozen is om een zone van 30 bij 60 meter zo veel mogelijk kolomvrij te houden, zodat deze gedragen kan worden door twee betonnen kernen die 15m naar binnen zijn gezet. Daardoor kraagt de constructie van de vijf boven de entree liggende verdiepingen uit naar twee kanten over de begane grond.


Faculteit
De nieuwe faculteit voor Bètawetenschappen, een ontwerp van Laurens Jan ten Kate van architectuurstudio HH, komt op een markante plaats op het universiteitsterrein, op de hoek van de Leuvenlaan en de Universiteitsweg. De faculteit zal onderwijsruimtes, laboratoria en flexibele werkruimtes huisvesten.

Het nieuwe gebouw van ongeveer 19.000 m2, wordt in oktober 2010 het nieuwe onderkomen van de studenten en medewerkers van Farmaceutische Wetenschappen en de onderzoeksgroepen Anorganische Chemie en Chemical Biology van Scheikunde. De nieuwe faculteit vervangt onder andere het F.A.F.C. Wentgebouw, ook wel bekend als ‘de Ponskaart’ op de Uithof.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.