Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Corporaties kopen bouwprojecten

De woningbouwcorporaties in de stadsregio Arnhem – Nijmegen willen ontwikkelaars uit de brand helpen door onverkoopbare projecten op te kopen. Door stagnerende verkopen en problemen met de financiering krijgen projectontwikkelaars sommige bouwplannen niet meer rond.

De woningbouwcorporaties Portaal en Talis in Nijmegen, Vivare en Volkshuisvesting in Arnhem (tezamen 80.000 woningen) praten met projectontwikkelaars over de overname van honderden huizen.

Het gaat onder meer om nieuwbouwprojecten in de uitbreidingswijk De Waalsprong en in Nijmegen-stad, Arnhem-stad en de wijk Schuytgraaf. Bij dat laatste project gaat het om meer dan honderd woningen. “Wij fungeren als achtervang mocht de verkoop stagneren”, zegt directeur Gerrit Breeman van Volkshuisvesting Arnhem.

De overige coöperaties hebben nog geen contact met projectontwikkelaars, maar zijn wel tot overname bereid. Projectontwikkelaars bellen steeds vaker bij corporaties aan, constateert Talis. Corporaties hebben interesse in deze woningen, mits het bouwplan op kosten van de projectontwikkelaar kan worden herontwikkeld tot huurwoningen en de overnameprijs aanvaardbaar is. “Projectontwikkelaars moeten bereid zijn verlies te nemen op deze woningen”, zegt Henk Peter Kip, regiodirecteur van Portaal.

Bron: De Gelderlander

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.