Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Creative Heroes Award zoekt Gamechangers

In Undercurrent Amsterdam is op 27 juni dit jaar de 2e editie van de Creative Heroes Awards. De prijzen worden uitgereikt aan de grootste creatieve geesten van Nederland. De gamechangers die een blijvende, positieve impact hebben op mens en maatschappij. De Creative Heroes Awards worden daarom ook wel de ‘Oscars van de Creatieve Industrie’ genoemd. Potentiële Heroes kunnen zichzelf aanmelden, aangedragen worden door anderen of door de jury gescout worden. De inzendtermijn sluit op 1 april 2019.

Creative Heroes Award

De Creative Heroes worden beloond voor hun belangrijke rol in de creatieve industrie. Deze industrie is een aanjager van innovaties en levert zo een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. ‘De sector kan mensen verbinden, in beweging brengen en een zinvolle betekenis geven aan nieuwe technologische toepassingen. Daar is meer dan ooit behoefte aan’, aldus een van de initiatiefnemers, Guus van Maarschalkerweerd.

Ambitie stimuleren

Met de Creative Heroes Awards wil de organisatie de ambitie stimuleren om van Nederland de meest creatieve economie van Europa te maken. Volgens juryvoorzitter Taco Schmidt, oprichter van Qindle, heeft het bedrijfsleven creativiteit nodig om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden en is samenwerking tussen partijen binnen en buiten de creatieve sector nog lang niet vanzelfsprekend. ‘Er moeten meer creatieven in de boardrooms van grote bedrijven komen’, vindt Schmidt.

Zes categorieën

Nieuw dit jaar is dat de jury winnaars zal aanwijzen in zes verschillende categorieën die zijn ingedeeld naar mate van impact. De 1:1 Award beloont impact op persoonlijke schaal, de 1:100 Award beloont ideeën met impact op kleine sociale structuur, zoals gezin, school, bedrijf of vereniging, de 1:10.000 Award beloont initiatieven met impact op grote sociale structuur, bij de 1:100.000 Award is impact op stedelijke schaal van belang, de 1:1.000.000 Award kijkt naar impact op landelijke schaal en de 1:1.000.000.000 Award beloont impact op wereldschaal. Per award worden maximaal vijf genomineerden geselecteerd. Tijdens de feestelijke awardavond in Undercurrent in Amsterdam kan het aanwezige publiek bovendien kiezen wie er met de Superhero Award naar huis gaat.

Potentiële Heroes kunnen zichzelf aanmelden, aangedragen worden door anderen of door de jury gescout worden. De registratie verloopt via www.creativeheroesaward.com, daar worden ook mogelijke vragen beantwoord. De inzendtermijn sluit op 1 april 2019.

Winnaar 2017 Boyan Slat

In 2017 werden onder andere Boyan Slat met de Ocean Cleanup, Hans Meijer van Zoku en de organisatie achter Blue City in Rotterdam onderscheiden. Mede-initiatiefnemer Jeroen van Oostveen: ‘Met de Creative Heroes Awards willen we inzoomen op de drijvende krachten en het proces achter baanbrekende concepten en duurzame verandering die Nederland voortbrengt.’

Jury

Ook dit jaar nemen toonaangevende creatieve professionals plaats in de jury. Naast voorzitter Taco Schmidt zijn dat: Costas Papaikonomou (Happen en Winkle), David Heldt (Connecting the Dots), Gesina Roters (DAY creative business partners), Hans Brandt (onafhankelijk consultant identiteit en branding), Hedwig Heinsman (Aectual en DUS), Jan Knikker (MVRDV), Kim Dingler (Talpa), Leonne Cuppen (Yksi Connect), Mae Engelgeer (Studio Mae Engelgeer), Mark van der Net (OSCity), Omar Munie (Omar Munie Clothing ), Peter de Winter (ArchitectuurNL en Bouwwereld), Petran van Heel (ABN AMRO), Renske Schriemer (DesignTop100), Robert van Rixtel (Plus Dutch Design Daily) en Samira Boon (Studio Samira Boon), een van de Creative Heroes van 2017.

Hoofdsponsor van de Creative Heroes Award is ABN AMRO. De Creative Heroes Award wordt mede mogelijk gemaakt door: Brothers and Sons, Interface, Aarts & Co, Gispen, Kvadrat, Satelliet Meubelen, Baars & Bloemhoff. ArchitectuurNL is mediapartner.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.