Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Cursus Facade

Metaaltech Opleidingen voor de gevel- en dakenbranche organiseert in samenwerking met Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies dit voorjaar de derde leergang van de opleiding ‘Facade-cursus’. 

De cursus over voorgehangen geventileerde gevels. Dit geveltype wordt op grote schaal toegepast in Nederland met uiteenlopende afwerkingen op diverse ondergronden. Het geveltype is geschikt voor nieuwbouw maar wordt ook op grote schaal toegepast bij renovatie- en ‘na-isoleer’ projecten. Het geeft architecten veel speelruimte in het ontwerpen van de gebouwschil en kan bouwfysisch aanmerkelijke voordelen opleveren. Op basis van de vele gevelafwerkingen en draagsystemen kunnen zeer uiteenlopende gevels worden samengesteld.

Onderwerpen

In vijf dagen worden alle relevante aspecten van dit type gevel behandeld door specialisten. Onderwerpen zijn onder andere de constructieve werking van de facade en zijn interactie met de achterliggende constructie, brandveiligheid, maatvoering/indeling en esthetica, vochthuishouding, duurzaamheid en detailleringen.

De cursus wordt wekelijks gegeven in Utrecht. De derde leergang start op 3 april 2019.

Organisatoren

Metaaltech  is een opleidingsinstituut, met betrokkenheid van de Metaalunie branchegroep Dumebo DWS, voor theorie- en praktijkopleidingen op het gebied van gevel- en dakconstructies. Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies is een onderdeel van de Nieman Groep. Binnen deze Groep is alle relevante kennis en ervaring aanwezig.

Lees meer en meldt u direct aan voor de facade cursus.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.