Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Dak met 15.318 zonnepanelen in gebruik genomen

Met 15.318 zonnepanelen op het dak is het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics te Eindhoven het grootste single roof zonnestroomproject in Nederland. De panelen wekken jaarlijks ruim 4.000.000 kWh op. Hiermee wordt 2.400.000 kg CO2 uitstoot bespaard.

Het systeem is, op basis van de meest recente beschikbare informatie en kennis van Polder PV, het qua opwekvermogen grootste single roof zonnestroomproject van Nederland.

Niet alleen zonnepanelen

Begin 2017 heeft Rhenus haar 2e distributiecentrum (54.000 m2) geopend in Eindhoven. Bij de bouw van haar distributiecentra streeft Rhenus naar de meest duurzame faciliteiten met BREEAM Outstanding als uitgangspunt om zo aan haar duurzame doelstellingen te voldoen. Er wordt niet alleen gekeken naar het opwekken van energie, zoals in Eindhoven met de ruim 15.000 zonnepanelen, maar ook naar de materiaalkeuze en ecologische voorwaarden. Naast daglichttoetreding worden alle panden voorzien van LED verlichting en stelt een informatie- en communicatieplatform Rhenus in staat om pro-actief te reageren op zaken zoals energie en onderhoud.

Vier-pijlers-model

Het zonnestroomproject is door KiesZon gerealiseerd, binnen het eigen vier-pijlers-model. Ontwikkelen, financieren, realiseren en na oplevering exploiteren. Het project werd geïnitieerd door de Stichting MOED, die een energieaanpak met Rhenus heeft afgestemd, waar het zonnestroomproject een gevolg van is en waarvoor MOED de SDE+ subsidie heeft geregeld.

De distributiecentra van Rhenus Contract Logistics zijn onder andere ISO 14001 gecertificeerd; een internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem welke wordt gebruikt om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.