Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Dak eierhal opgetild en verplaatst

Woensdagmiddag is het dak van de historische Eierhal in Nijkerk opgetild en verplaatst naar een 60 meter verderop gelegen plein. Twee kranen hebben het dak, dat 30 meter lang, 22 meter breed en 9 meter hoog is, verplaatst. Totale gewicht: 38.000 kilo.

Geen trillingen

Na het verwijderen van de kap wordt ook het gebouw zelf helemaal afgebroken, zodat er een ondergrondse parkeergarage aangelegd kan worden. Vorige week is gestart met het plaatsen van damwanden voor de bouw van de parkeergarage. Daarbij wordt een geul gefreesd waarin direct de aanwezige grond met een speciale metselspecie wordt vermengd. Dit vormt uiteindelijk een damwand van 17 meter diep. Belangrijk is dat deze methode geen trillingen veroorzaakt.

Afbreken en weer opbouwen

Alle onderdelen van de hal worden gedocumenteerd, gefotografeerd en opgeslagen. Onderdelen die niet hergebruikt kunnen worden, worden nagemaakt. Een begeleidingscommissie controleert of de restauratie goed gebeurt. Daarna wordt de Eierhal weer opgebouwd en half 2014 moet ook de kap weer op zijn plaats zitten.

Weerstand tegen slopen

Er was de afgelopen jaren veel te doen over het behoud van de Eierhal, die stamt uit 1927. Het gebouw, met kenmerkende kap en kapconstructie, is een van de laatste eierhallen in Nederland en staat al sinds 1996 leeg. Projectontwikkelaar Aprisco wilde het gebouw aanvankelijk slopen, maar stuitte daarbij op veel weerstand, onder andere van de speciaal opgerichte stichting Stadsgezicht Nijkerk. Daarom werd uiteindelijk besloten tot restauratie. Vier nabijgelegen oude pakhuisjes worden wel gesloopt en vervangen door historiserende nieuwsbouw.

Foto: @GerardRenkema via twitter

Omroep Gelderland plaatste foto’s van de kapverhuizing.

Bekijk hieronder een video van Nijkerk Nieuws over het strippen van de Eierhal:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.