Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Dakconstructie bad niet volgens Bouwbesluit

Het zwembaddak van het pas opgeleverde Bijlmer Sportcentrum in Amsterdam voldoet niet aan het Bouw-besluit. Dit is geconstateerd na een inspectie en voorlopig is de zwemgelegenheid buiten gebruik gesteld.

Vervormde liggers
Een aantal constructieve elementen van het dak blijken na inspectie niet meer te voldoen niet aan het Bouwbesluit. Bij de oplevering in augustus zijn geen afwijkingen geconstateerd.

Bij een recente inspectie zijn echter vervormingen geconstateerd in enkele `liggers’, houten dwarsverbindingen in de dakconstructie. Nadere inspectie wijst uit dat de vervorming groter is dan de toegestane norm.

Maatregelen
Omdat nog niet duidelijk is of en welke consequenties deze geconstateerde vervormingen hebben, is besloten het zwembad van het Bijlmer Sportcentrum voorlopig buiten gebruik te stellen. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar de feitelijke situatie en naar eventuele maatregelen die genomen moeten worden.

Omdat de dakconstructie van het zwembad los staat van het overige deel van het complex blijven het fitnesscentrum, sporthal en restaurant gewoon open voor publiek. Verwacht wordt dat er aankomende maandag meer duidelijkheid komt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.