Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Dakencatalogus toont voorbeelden voor beter gebruik bestaande daken

MVRDV maakte in opdracht van de gemeente Rotterdam de Dakencatalogus met 130 innovatieve voorstellen voor een beter gebruik van bestaande daken.

De Dakencatalogus laat zien laat zien hoe dakgebruik een oplossing kan zijn voor de schaarse ruimte in de stad en hoe het kan voorkomen dat we buitengebieden bebouwen. Het boek is bedoeld om te inspireren en toont waarom we de lucht in moeten en op welke manier programmering van daken kan helpen bij grote actuele vraagstukken als de klimaatopgave, de woningopgave, de energietransitie.

Praktische kant van het gebruik

In de Dakencatalogus komt ook de praktische kant van het gebruik van daken aan bod: Welke constructieve mogelijkheden zijn er? En welk voorstel op welk type gebouw ligt voor de hand?

Lancering catalogus

De lancering van de Dakencatalogus maakt deel uit van de Rotterdam Architectuurmaand waarin MVRDV en andere bureaus zichzelf laten zien. Het architectenbureau neemt deel met onder meer een sneak preview van de tentoonstelling MVRDVHNI: The Living Archive die dit najaar in Het Nieuwe Instituut opent. Daarnaast worden er ook buitenactiviteiten georganiseerd.

De Dakencatalogus te koop

De Dakencatalogus van 148 pagina’s kost €19,95 (eerste week actieprijs €12,95). Op woensdag 3 juni 2021 werd de Dakencatalogus feestelijk online gelanceerd vanuit parkeergarage Kruisplein. De plek die tevens de hoofdlocatie is van de Rotterdam Architectuur Maand die begin juni is gestart. De sneak preview van The Living Archive is te zien van 2 tot 27 juni in de Stadsgarage Schouwburgplein 2 niveau -4 (ingang via Weenatunnel).

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.