Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Daktuin met kunstgras landelijke primeur

Op het dak van het Nieuwmarktcomplex in Lichtenvoorde wordt deze week 750 vierkante meter kunstgras gelegd, waarmee Lichtenvoorde een primeur heeft in Nederland op het gebied van grootschalig inzetten van kunstgras op een openbare daktuin.

Het Nieuwmarktcomplex bestaat uit 100 appartementen, 7500 m2 winkel- en bedrijfsruimte, een onder architectuur aangelegde daktuin, een parkeerplaats voor 175 auto’s en een grote parkeerkelder en is ontworpen door Fame Architecten uit Arnhem.

Draagconstructie
De architect heeft gekozen voor kunstgras omdat natuurlijk gras op een dak erg zwaar is en veel van de draagconstructie eist. Daarbij is het voortdurend onderhoud van een natuurlijke grasmat een bezwaar.

Kunstgras is licht en isoleert. Het is de bedoeling van de daktuin een ontmoetingsplaats voor de bewoners te maken.

Groenbeleving
Royal Grass biedt hier een uitkomst bij het creëren van een duurzame groenbeleving. Voor de aanleg van de daktuin in Lichtenvoorde is gekozen voor Royal Grass Exclusive, een innovatieve lijn kunstgras speciaal ontwikkeld voor tuinen. Een sterke, zachte en natuurlijk ogende mat.

Door de toepassing van verschillende kleurnuances groen en een hoge dichtheid van de mat is het verschil met echt niet te onderscheiden. De speciale vorm van de grasvezel voorkomt dat het gras snel plat gaat liggen, zelfs bij intensief gebruik.

Centrumplan
Het plan Nieuwmarkt is onderdeel van het centrumplan in Lichtenvoorde. Fase een omvat het voormalig ziekenhuisterrein. Inmiddels zijn de eerste woningen en winkels voor Jumbo, Aldi en Blokker opgeleverd.

Bron: De Gelderlander | Gelre FM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.