Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

De woonkamer een nieuwe boost geven

De ruimte in huis waar de meeste tijd doorgebracht wordt is de woonkamer. Gezellig borrelen, tv-kijken, een boek lezen, werken, ontspannen, spelletjes doen, gasten ontvangen, al met al een ruimte die vaak het centrale punt van ieders woning. Hoe breng je deze ruimte weer tot leven of geef je deze een metamorfose waar iedereen van opkijkt.

De vloer is de basis

Bij het vormen van een nieuwe woonkamer of een renovatie ervan is de vloer de basis waarmee gestart dient te worden. Namelijk het type vloer heeft invloed op de constructie van je woning. Wil je bijvoorbeeld graag je woning gaan verwarmen via vloerverwarmingen heb je momenteel een houten vloer, dan zul je de gehele vloer moeten aanpassen totdat deze geschikt is voor vloerverwarming. Ga je voor een laminaatvloer, tegels, parketvloer, pvc, tapijt of iets anders? Doe eerst goed onderzoek naar de verschillen van iedere type vloer alvorens deze te verkiezen. Denk ook eens na over wat voor soort stijl de woning dient te hebben. Een woning met veel houten accenten zoals draagbalken in het plafond vraagt weer om een andere vloer dan een gestuct plafond. Probeer eerst eens een proefmonster mee nemen naar huis en leg deze op de vloer om een idee te krijgen van het uiteindelijke geheel zonder dat je opgezadeld zit met vloermateriaal waar je een negatief gevoel bij hebt. 

Wat voor muurafwerking en plafond

Wat tevens veel impact heeft op de look en beleving van de woonkamer is de muur en het plafond. Je ziet er dagelijks tegenaan en het betreft vaak vele vierkante meters. Muren kun je verven, behangen, betimmeren, laten stucen of pleisteren. Ga je voor één kleur of meerdere kleuren. Denk ook na over wat je met de stopcontacten en overige aansluitpunten in de muur doet. Zijn deze voldoende aanwezig? Op de juiste plaats en hoogte? Een onbehandelde muur of muur die verandert gaat worden leent zich prima voor nieuw freeswerk voor nieuwe stroomleidingen en stopcontacten. Wil je een strakke muur dan is het laten stucen van de muur wellicht een strak idee. Behang is er in vele soorten, maten, vormen en diktes. Neem eens een klein stuk mee om te zien of het overeenkomt met je verwachtingen.

Online woonkamer realiseren

Online zijn er vele bouwmaterialen te vinden die dankzij online marketing makkelijk vindbaar zijn in Google. De online marketing uitbesteden bespaart ieder veel tijd, energie en fouten en maken de online verkoop van bijvoorbeeld bouwmaterialen een succes. Dit maakt het voor ieder zeer eenvoudig om aan materialen voor de verbouwing van de woonkamer te komen. Zitten er gaten in de muur of het plafond? Wegens een schilderij of schroefgaten van een kast of ander meubel. Laat deze gaten dan eerst vullen met muurvuller en ga deze vervolgens schilderen om zodoende de muur of het plafond weer vlekkeloos eruit te laten zien. 

Hoe gaat de woonkamer verwarmd worden?

Indien je liever de boel wilt verwarmen met bijvoorbeeld een airco en wil je een mobiele airco kopen? Een mobiele airco vraagt airco raamafdichting wat invloed heeft op de ramen. Bij een vaste airco dient er een airco unit aan de muur of het plafond bevestigd te worden. Houdt hier rekening mee bij de verbouwing van de woonkamer. Laat een airco specialist langskomen om te bepalen op welke locatie de airco het beste geplaatst kan worden en zodoende in de zomer lekker koel in de woonkamer te kunnen leven en in de winter lekker warm voor de tv te kunnen hangen. Oude cv radiatoren kunnen opgeleukt worden door een houten bekisting erom te maken en de verwarming op deze manier weg te toveren. Lange tot aan de grond hangende gordijnen of inbetween gordijnen is ook een optie. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.