Ziekenhuis
“Ik heb het materiaal ontwikkeld naar aanleiding van een vraag uit de ziekenhuiswereld”, zegt eigenaar Herman Reezigt, polymeerchemicus van origine. “Ze zochten naar een niet-vloeibaar materiaal dat kan worden gebruikt om patiënten die naar de operatiekamer gaan warm te houden. Dat gebeurt nu in veel ziekenhuizen met een soort deken waar warme lucht wordt ingeblazen, maar aan die deken zitten allerlei draden en dat is niet ideaal.
We hebben daarop de Thermupak ontwikkeld, een matje op basis van Thermusol. Je verwarmt het in de oven en het houdt een patiënt twee tot drie uur lang warm op een temperatuur van 37 graden.” Thermupak wordt nu verkocht door een distributeur, waarmee Capzo International een overeenkomst is aangegaan.
Koeling
Reezigt toont een gipsplaat waarin Thermusol is verwerkt. “Deze is super brandwerend, buffert overdag warmte en geeft die ’ s avonds als het kouder wordt weer af. Zo krijg je topkoeling. Maar als je zo’n gipsplaat wilt produceren en verkopen, krijg je te maken met multinationals met lange beslislijnen.
We hebben er daarom voor gekozen om de Thermusol te verwerken in een product dat we K-Block hebben genoemd. Het is een deken, die je op systeemplafonds kunt leggen. De deken zorgt er voor dat er overdag nooit warmer wordt dan 24 graden en ‘s nachts nooit kouder dan 20 graden. Dat verkoopt sneller. Hij wordt nu al gebruikt in de houtskeletbouw.”
Bron: De Ondernemer.nl