Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Den Haag: klimaatneutraal in 2040

Den Haag wil in 2040 klimaatneutraal zijn en daarom is vorige week het centrum Duurzaam Den Haag geopend. Hier kunnen bewoners, bedrijven en instellingen terecht met al hun vragen over duurzaam wonen, werken en leven in Den Haag. De medewerkers van Duurzaam Den Haag helpen bijvoorbeeld bewoners bij het aanvragen van subsidie voor zonnepanelen.

Tegelijk met de opening van het duurzaamheidscentrum werd ook de campagne ‘Haagse Krâch’ gelanceerd. Deze campagne richt zich eveneens op energie besparen en duurzame energie opwekken. Burgemeester Van Aartsen en wethouder Rabin Baldewsingh gaven samen met startsein. Baldewsingh: “Het duurzaamheidscentrum is een prachtig voorbeeld van hoe overheid en bedrijfsleven samenwerken om onze stad leefbaar te houden. Het duurzaamheidscentrum laat zien wat er al gebeurt, inspireert om mee te doen en helpt duurzaam leven, ondernemen en genieten gemakkelijker te maken.”

De stichting Duurzaam Den Haag is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en de bedrijven Siemens, Rabobank Den Haag, Staedion, BAM Woningbouw, Eneco en MKB Den Haag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.