Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Derde FNV Bouw-leden denkt na over ander werk

Een derde van de FNV Bouw-leden denkt over een andere functie of werk in een andere sector. Als voornaamste reden geeft men aan op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging. Dat blijkt uit een enquete onder 5000 leden van regio Noordwest van FNV Bouw.

Verder blijkt uit het onderzoek dat ruim de helft van de respondenten behoefte heeft aan opleidingsmogelijkheden, vooral voor jongeren blijkt dat belangrijk te zijn. Leden is gevraagd naar ervaringen in hun huidige werk, ideeën over werk in de toekomst en een aantal andere zaken, waaronder opleidingsbehoefte.

Signaal
“Het is een belangrijk signaal dat één op de drie leden op zoek is naar een andere functie of wil gaan werken in een andere sector”, aldus voorzitter Dick van Haaster van FNV Bouw. “Ruim 23% wil graag een andere functie binnen de huidige sector, 13% wil overstappen naar een andere sector.

Verder overweegt 20% van de leden zelfstandig (ZZP-er) te worden.” Er zijn verschillende redenen waarom men zou willen veranderen van baan. Van Haaster: “De belangrijkste is dat men op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Verder zijn financiële overwegingen soms een reden, maar ook gezondheidsaspecten.”

Opleiding
In de enquete is ook gevraagd naar de behoefte aan opleidingsmogelijkheden. De leden van FNV Bouw blijken dit een belangrijk thema te vinden. Zo zegt 55% van de respondenten wel een opleiding te willen volgen. Daarvan hebben jongeren het meeste behoefte aan opleiding (82%), gevolgd door de leeftijdscategorie tussen de 40 en 50 jaar (59%).

Onder de groep mensen boven de 50 jaar heeft een derde hier belangstelling voor. Ruim de helft van de respondenten weet dat er binnen het bedrijf waar men werkt een opleidingsplan voorhanden is. Maar in de bouw bijvoorbeeld bestaat bij veel leden het beeld, overigens ten onrechte, dat een dergelijk plan niet voor hen geldt.

Bouwwereld.nl plaatste al eerder:
Meer vaklui door verbeterde aanpak bouwopleiding

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.