Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Details van verankering

Waarom moeten verankeringen niet te hard worden aangedraaid? Waarom worden verbindingen van bouwdelen steeds groter? En hoe kies ik mijn luchtdichting? Vragen die op 11 november worden beantwoord tijdens het gratis webinar ‘Verankeren, bevestigen, luchtdichten’.

Gezamenlijk verankeren

Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met De Kracht van de Combinatie. Dat laatste is een samenwerkingsverband van drie leveranciers, die gezamenlijk verankerplannen leveren aan bouwbedrijven, waarbij de verbindingen (van Gebroeders Bodegraven), de verankeringen (van Fischer) en de luchtdichting (van Tremco Illbruck) nauw op elkaar zijn afgestemd.

Afstemming belangrijk

Dat het hier niet gaat om een commerciële maar ook om een technisch belangrijke samenwerking zal blijken in het webinar: door de veranderende manieren van bouwen, waarbij het bouwbedrijf steeds scherper wordt gecontroleerd, is de afstemming van de drie productgroepen van groot belang: incorrect aangebrachte verbindingen kunnen tot glasbreuk van isolatieglas leiden, bepaalde verbindingsoplossingen maken luchtdichtingsoplossingen onmogelijk en ga zo maar door.

Goed verankeringsplan

In het webinar komen technische deskundigen, mensen uit de praktijk dus, van alle drie de fabrikanten aan het woord. Met veel illustraties en 3D-tekeningen maken zij duidelijk hoezeer de juiste combinatie van producten tot een goed verankeringsplan leidt, en hoe het ook erg fout kan gaan als er niet verstandig wordt verbonden, verankerd en luchtdicht gemaakt. Het webinar is daarmee heel geschikt voor iedereen in de bouwkolom die zich met het verbinden van bouwdelen bezighoudt: architecten, onwerpers, projectbegeleiders, en zeker ook uitvoerders en bouwplaatspersoneel.

Het gratis webinar wordt uitgezonden op 11 november, tussen 12:30 en 13:30. Meer informatie en aanmelden kan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.