Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Drijvend Paviljoen op World Expo 2010?

Vandaag presenteren het Deltasync-team van de TU Delft en de gemeente Rotterdam in Sjanghai het ontwerp van een drijvend paviljoen aan de World Expo Committee.

Dit zullen ze doen voor het toeziende oog van honderd officials en drie Chinese televisiezenders. Het team zal uitleggen hoe zij hun visie van een drijvende stad hebben toegepast op Sjanghai, en in het bijzonder de World Expo 2010.

Rotterdam stelt zich met het drijvende paviljoen kandidaat voor één van de twintig City to City plekken op de World Expo. Burgemeester Opstelten tekende daarvoor een Intentieverklaring. De komende tijd zal naar financiering worden gezocht om het paviljoen daadwerkelijk te realiseren.

Innovatiekracht
Het bouwen van een drijvend paviljoen is een interessant project om alle innovatiekracht op het gebied van water en deltatechnologie van Nederland te laten samenkomen, en voor de wereld te demonstreren. In een drijvend paviljoen kunnen duurzame technologieën worden toegepast zoals lokale drinkwaterzuivering en duurzame energievoorziening.

Deltasync is een multidisciplinair ontwerp- en onderzoeksteam dat verbonden is aan de TU Delft en gericht is op het ontwikkelen van duurzame, klimaatrobuuste concepten van verstedelijking.

In 2006 won het team de Deltacompetitie met hun ontwerp voor een drijvende stad in het IJmeer. Dat was aanleiding voor de gemeente Sjanghai om Deltasync te vragen de visie van de drijvende stad toe te passen op Sjanghai, en in het bijzonder de World Expo 2010.

Bron: TU Delft

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.