Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Dubbele nominatie voor Ursem Bouwgroep

Van de drie nominaties is Ursem Bouwgroep uit Wognum twee keer genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2006. Deze prijs wordt jaarlijks door het Ontwikkelingsbedrijf Amsterdam uitgereikt aan het beste nieuwbouwproject van Amsterdam.

Alle projecten die tussen augustus 2006 en augustus 2007 zijn opgeleverd, dingen mee aan de prijs. Van de drie nominaties zijn twee projecten gebouwd door Ursem Bouwgroep. Het gaat om twee bijzondere nieuwbouwprojecten in Amsterdam: het Luycksterrein en de Noordkop. Deze projecten werden uit een totaal van zestig inzendingen gekozen.

De Noordkop
In opdracht van de Principaal en in samenwerking met architect Marlies Röhmer bouwde Ursem Bouwgroep een blok met 33 appartementen bovenop een supermarkt en parkeergarage. Het gevelbeeld van het gebouw aan de Spaarndammerdijk verwijst naar de architectuur van de negentiende eeuw én naar de Amsterdamse school.

Het Luycksterrein
Het Luycksterrein is een voormalig fabrieksterrein tussen de Wibautstraat en de Amstel, ter hoogte van de Berlagebrug. Hier heeft Ursem Bouwgroep in combinatie met Bot Bouw en MacCreanor Lavington architecten voor de Principaal 26 appartementen, 45 woningen, 3 bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage. De rust en sereniteit van het Luyckshofje zijn ongekend voor een gebied dat zo centraal in de stad ligt. Het Luyckshof is een verkeersvrij binnengebied, waar kinderen ongestoord kunnen spelen onder toeziend oog van hun ouders.

De uitreiking van de Zuiderkerkprijs 2006 vindt plaats op 13 december 2007.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.