Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

DuBo Award voor mindbuilding van Plegt-Vos


Bouwonderneming Plegt-Vos is samen met Jan Wind Architecten winnaar van de DuBo Award 2010. Ze krijgen de award voor het het nieuwe demontabele bouwsysteem MindBuilding. De DuBo (Duurzaam Bouwen) Award staat voor vooruitstrevende initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

MindBuilding is een nieuwe manier van bouwen. Met dit concept wordt afscheid genomen van de traditionele bouw. Metselen, wanden optrekken, vloeren storten en andere werkzaamheden gebeuren voortaan op één centrale locatie. Gevels en vloeren worden aldaar op maat gemaakt en pas gemonteerd op de daadwerkelijke bouwlocatie. Een zeer efficiënte manier van bouwen.

Duurzaam
Uitgangspunt bij de ontwikkeling van MindBuilding is een minimale invloed op de omgeving in termen van milieu en overlast. De gebouwdelen zijn door de standaard maten eenvoudig te demonteren en her te gebruiken. Door prefabricage is het aantal handelingen op de bouwplaats beperkt en is er een beperkte hoeveelheid afval. Dit zorgt voor minimale overlast voor de directe omgeving. Bovendien kan door prefabricage het aantal transportbewegingen geminimaliseerd worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.