Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Dubo-catalogus vervangt Nationaal Pakket

De online Dubo-Catalogus vervangtvanaf deze maand het Nationaal Pakket, dat nog wel tot 2012 online als naslagwerk beschikbaar blijft. Samen vormen ze het themapakket Dubo. Huidige gebruikers van het Nationaal Pakket hebben automatisch toegang tot het hele themapakket Dubo.

Duurzaam Bouwen
De Dubo-catalogus biedt actuele informatie en is een eerste ingang naar meer informatie over duurzaam bouwen zoals ‘bouwen met duurzaam geproduceerd hout’, ‘scheiding van drager en inbouw’ of ‘energiezuinige ventilatiesystemen’. De Dubo-bladen zijn ook bestemd voor gebruikers van GPR-gebouw en de Toolkit Duurzame Woningbouw en versterkt deze twee. De Dubo-catalogus is te vinden op de online bibliotheek van SBR

Informatief
Het Nationaal Pakket, dat onderdeel is van het themapakket Dubo, wordt op termijn vervangen door de Dubocatalogus. Deze catalogus bevat geen specificatiebladen, maar dubobladen. Die zijn informatief, en niet regelstellend. De dubocatalogus gaat over zowel woningbouw, utiliteitsbouw, nieuwbouw en bestaande bouw. Het Nationaal Pakket blijft tot 2012 online en wordt tot die tijd alleen nog maar verkrijgbaar als onderdeel van het themapakket Dubo.

Naast de catalogus brengt SBR ‘Uitwerkingsinstructies Toolkitconcepten’ uit. Deze handboeken zijn een uitwerking van de concepten uit de Toolkit Duurzame Woningbouw voor het ontwerp en uitvoering. Het eerste handboek is hiervan inmiddels verschenen, de ‘Uitwerkingsinstructie Toolkitconcepten laagbouw’ die negen energieconcepten nader uitwerkt voor de rijwoning en de twee-onder-een-kapwoning.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.