Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

DUBOkeur voor aluminium raam- en deursysteem

De twee aluminium raam- en deursystemen die bij de renovatie van wooncomplex Weezenhof in Nijmegen zijn gebruikt, hebben het DUBOkeur gekregen. De systemen zijn geproduceerd door Reynaers en leveren een bijdrage aan het behalen van energielabel A voor het wooncomplex.

Gerecyclede materialen

Wonngbouwvereniging Talis verhuurt de appartementen van de Weezenhof en wilde behalve een eigentijdse uitstraling ook dat de woningen nog minimaal dertig jaar verhuurd zouden kunnen worden. Eis daarbij was dat de gebruikte materialen voor 90% gerecycled moesten zijn.

Milieuvriendelijke keuze

Het in Weezenhof toegepaste aluminium raam- en deursysteem CS 68 en schuifsysteem CP130 ontvingen van het NIBE het DUBOkeur. Dit keurmerk bewijst dat een product, grondstof of woning tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Dit wordt aangetoond aan de hand van een milieukundige levenscyclusanalyse.

Zo min mogelijk overlast

De renovatie van Weezenhof werd uitgevoerd terwijl de 270 appartementen nog bewoond waren. De overlast moest daarom tot een minimum beperkt worden. De oplevering van de laatste woning staat nog deze maand gepland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “DUBOkeur voor aluminium raam- en deursysteem

  • Rens

    Hoewel het een nobel streven is om op deze manier aluminium systemen duurzamer te maken, heeft het verhogen van het recycled content op deze manier heel weinig zin. De hoeveelheid aluminium schroot is beperkt, en dus betekent dit alleen dat er ergens anders een kozijn gemaakt wordt met 10% recycled content, in plaats van de gangbare 30%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.